Utländska och amerikanska preferensaktier

Letar du efter utländska preferensaktier? Eller du kanske vet att det är just amerikanska preferensaktier som du söker? Majoriteten av våra svenska preferensaktier är utställda från fastighetsbolag då det i många fall kan fungera som en bra hävstång i just denna sektor. Letar du efter att bredda din aktieportfölj och hitta utländska preferensaktier så har du hittat rätt. Tänk på att Preferensaktier.com aldrig ger några rekommendationer och att vårt mål är endast att samla alla utländska preferensaktier på en plats. Söker ni istället svenska preferensaktier så hittar ni dessa här!

Länkarna här nedanför är samarbetslänkar till respektive bolagssida hos Avanza. Via länkarna kan ni läsa mer om de olika bolagens preferensaktier.

Utländska preferensaktier

Vi har försökt scouta utländska preferensaktier utan någon framgång. Vi vet att de finns, men har inte hittat någon bra källa att hämta information ifrån. Känner du som läsare till någon bra källa för att hitta mer information angående utländska preferensaktier? Kontakta oss gärna!

Amerikanska preferensaktier

Här nedanför listar vi flera amerikanska preferensaktier. Eftersom aktieslaget är populärt i just USA så finns det väldigt många att välja mellan. De amerikanska preferensaktierna hittar du ofta i banksektorn som ni även kan se i listan här nedanför. Saknar du några amerikanska preferensaktier så får ni gärna kontakta oss.

Utländska och amerikanska preferensaktier – att tänka på

Precis som när du ska investera i de svenska preferensaktierna så gäller det att ha koll på vad det är du köper. Majoriteten av de som investerar i utländska preferensaktier söker hög direktavkastning, samma sak gäller för de som investerar i svenska och amerikanska preferensaktier. För att kunna bibehålla den höga direktavkastningen så är det självklart så att bolaget måste gå bra och tjäna pengar, annars har de inte råd att betala aktieutdelningen till dig som preferensaktieägare.

Generellt sätt så är det svårare att hitta information om utländskabolag jämfört med våra svenska bolag här på hemmaplan. Det har bl.a. med att våra nyhets- och informationskällor finns nära till hands och är även skrivna på vårt modersmål. Även om den ”statiska informationen” går att hitta relativt enkelt så kan det ibland bli svårt att följa bolagen då de mindre utländska bolagen får mycket lite plats i svensk media.

Investmentbolag kan vara något för dig

För dig som söker aktier och bolag till din aktieportfölj så kan det vara en bra idé att titta på investmentbolag. Dessa bolagen äger i sin tur flera bolag och du kan därför få en bra riskspridning genom att äga 1, 2 eller kanske 3 investmentbolag i din aktieportfölj. Preferensaktier.com ingår i det finansiella nätverket Finanso, där även siten Investmentbolag.net ingår. Läs mer om investmentbolag här!